Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Το δίλημμα: Παπανδρέου ή telemarketing!

Το βράδυ της Δευτέρας όλα τα κανάλια δείχνανε έναν τύπο με παλιομοδίτικο μουστάκι να τον ρωτάνε  κάτι τύποι κάτι ερωτήσεις που είχαν συνεννοηθεί από πριν. Δεν παρακολούθησα όλη τη συνέντευξη παρά μόνον περιστασιακά σε άσχετους χρόνους. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατί έδωσε αυτή τη συνέντευξη ο Παπανδρέου! Νομαρχιακές εκλογές δεν έχουμε; Τι μας κατσικώθηκες...

και μας χάλασες τη διάθεση. Βέβαια μπορεί να το έκανε και από εκδίκηση. Αφού ξέρει ότι δεν τον ακούει κανένας, και κυρίως δεν τον πιστεύει κανένας, σου λέει τόσο χρήμα μου τρώνε οι μεγαλοδημοσιογράφοι δε κανονίζω μια διακαναλική συνέντευξη; Έτσι θέλουν δε θέλουν θα με δουν όλοι. 

     Ο Παπανδρέου κυβερνάει τη χώρα με 3.000.000 ψήφους τους οποίους με ψέματα πήρε πριν ένα χρόνο. Δηλαδή ούτε 30% των Ελλήνων. Από αυτούς οι μόνοι που δεν το βρίζουν είναι τα κομματόσκυλα κολλημένοι πασοκζήδες. Παρόλα αυτά όμως ήθελε όλος ο λαός να τον καμαρώσει σε όλα τα κανάλια. Βέβαια στην αρχή σκέφτηκε να στήσει εξέδρα στο Σύνταγμα και με ένα μικρόφωνο να τον ρωτάει ο απλός κόσμος που θα συγκεντρωνόταν. Λίγο όμως ο φόβος του λιθοβολισμού, λίγο ο φόβος του ότι θα έπρεπε να απαντήσει σε αληθινές ερωτήσεις και όχι στημένες τον αποθάρρυναν. Έτσι παρακολουθήσαμε μια παρωδία κανονικότατη στην οποία οι δημοσιογράφοι έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας και ο Παπανδρέου είχε ένα παραλήρημα άνευ προηγουμένου. Με την αποκορύφωση στο σημείο που είπε το εξής <<Ξέρετε καλά ότι δεν ζητώ ούτε χειροκροτήματα, ούτε επευφημίες για όσα έκανα>>. Πόσα μπινελίκια άκουσε εκείνη τη στιγμή το έχει καταλάβει άραγε;;;;;;;; Πόσοι πνίγηκαν, πόσοι πέσαν από τις καρέκλες τους, πόσοι κατάπιαν τα τηλεκοντρόλ τους το συνειδητοποίησε;;;;; Τι είπε ρε το άτομο;;;; Αν στο παραπάνω προσθέσουμε και μερικά ακόμη πετυχημένα όπως "μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια", "πονάω για τα μέτρα", "κάνω το πατριωτικό(;;;;;;;;;;;;;) μου καθήκον", "δεν υπολογίζω το πολιτικό κόστος", "σέβομαι τις επιθυμίες του Ελληνικού λαού", "κάνω ό,τι πρέπει για να μη χρεοκοπήσουμε" και άλλα ωραία, τότε δύο πράγματα συμβαίνουν όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μου. Ή ζούνε όλοι τους στην καρακοσμάρα τους και νομίζουν ότι είναι γαμάτοι και ουάου ή μας δουλεύουν κανονικότατα! Λυπάμαι αλλά μάλλον το δεύτερο συμβαίνει!!!! Απλά μας το πετάνε και στα μούτρα δείχνοντάς μας πόσο ηλίθιους μας θεωρούνε.


    Άσε το άλλο. Στις δέκα λέξεις που έλεγε ο Παπανδρέου οι εννιά ήταν "δημοκρατία". Και όπως διάβασα και σε ένα τοίχο : "Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε από τη Χούντα". Αυτό ο κυρίαρχος λαός, το άλλο ο κυρίαρχος λαός, έτσι ο κυρίαρχος λαός, αλλιώς ο κυρίαρχος λαός. Όλη την ώρα χτες ο λαός ήταν κυρίαρχος. Δημοκρατικά το ένα δημοκρατικά το άλλο. Μας χόρτασε δημοκρατία ο Παπανδρέου!!!! Αφού παρατρίχα να το πιστέψω!!!! Ήμουν έτοιμος να αρχίσω να χώνω ψηφοδέλτια όπου έβρισκα σχισμή!!!!!


    Την άλλη μέρα λέγανε ότι ο Παπανδρέου έθεσε στον Ελληνικό λαό το δίλημμα : Παπανδρέου ή πτώχευση, ΠΑΣΟΚ ή εκλογές. Εγώ λέω ότι το μόνο δίλημμα που έθεσες Παπανδρέου τη Δευτέρα το βράδυ ήταν : ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ Ή TELEMARKETING.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου