Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Αποχή.

   Έχω βαρεθεί να ακούω ανθρώπους κάθε μέρα να μου λένε ότι πρέπει να ψηφίσω. Συνήθως δεν ασχολούμαι καν μαζί τους η απαντάω απλά ότι δε θέλω και τελειώνει εκεί. Για μένα μόνο δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν όταν κάποιος προσπαθεί να σε πείσει να ψηφίσεις. Το ένα είναι ότι δεν έχει πάρει χαμπάρι του τι συμβαίνει γύρω του και ακόμη νομίζει ότι η ψήφος του έχει αξία.

....Ακόμη δεν έχει καταλάβει ότι αυτό το άχρηστο χαρτί που θα πετάξει μέσα στην κάλπη δεν έχει καμία σημασία αν θα καταμετρηθεί ή όχι. Είναι από αυτούς τους τύπους που κατά την προεκλογική περίοδο νομίζουν ότι επειδή ασχολούνται μαζί του οι υποψήφιοι είναι κάποιος σημαντικός. Είναι από αυτούς τους τύπους που τη μέρα των εκλογών την περνάει στο εκλογικό κέντρο θαυμάζοντας το μεγαλείο της δημοκρατίας κοιτώντας υποτιμητικά τους υποψήφιους που προσέρχονται στο εκλογικό τμήμα και πιστεύει πως θα ορίσει το αύριο ψηφίζοντας.  Είναι αυτός που θα ψηφίσει τελευταίος κάνοντας ένα ηλίθιο αστείο με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής οι οποίοι και θα γελάσουν από αμηχανία.
    

    Το δεύτερο που μπορεί να συμβαίνει είναι το ότι αυτός που θέλει να σε βάλει να ψηφίσεις πολύ απλά προσπαθεί εκμαιεύσει την ψήφο σου. Είναι αυτοί οι τύποι οι οποίοι το μόνο που ξέρουν να κάνουν στη ζωή τους με επιτυχία είναι να τρέχουν πίσω από κάποιο πολιτικό πρόσωπο θεωρώντας ότι έτσι είναι μεγάλοι και σπουδαίοι αφού μπορούν να μεσολαβήσουν στον πολιτικό ώστε να σου λύσουν το πρόβλημα. Ικανοποιούν έτσι την ματαιοδοξία τους αφού δίπλα στον πολιτικό ανεβαίνει το κοινωνικό τους στάτους. Είναι αυτοί οι τύποι οι οποίοι  <<κάνουν αγώνα>>  για να βγει το κόμμα και που αν τους ρωτήσεις  πως βοηθάει αυτός ο περιβόητος αγώνας τους για το κόμμα τη χώρα θα σε κοιτάνε με το στόμα ανοιχτό σα χάνοι που είναι. Είναι αυτοί οι τύποι οι οποίοι έχουν κάποια υποχρέωση προς κάποιον πολιτικό και θεωρούν χρέος τους να τον βοηθήσουν. 


    Δεν ψηφίζω γιατί πολύ απλά όσο και να θέλουν να μας πείσουν ότι στις εκλογές αυτές ψηφίζουμε πρόσωπα και όχι κόμματα είναι μέγα ψέμα. Όλοι οι υποψήφιοι, από το μικρότερο χωριό μέχρι τη μεγαλύτερη περιφέρεια είναι ή ήταν οπαδοί κάποιου κόμματος. Όσο και να λένε οι ίδιοι το αντίθετο, το βράδυ των εκλογών ο χάρτης θα βάφεται στα χρώματα των κομμάτων τους και οι επιτυχόντες θα δέχονται συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από τους βουλευτές τους. Οι πρόεδροι των κομμάτων θα κάνουν αντίστοιχες δηλώσεις και θα ανεμίζουν κομματικές σημαίες. Ο Παπανδρέου μέχρι και διακαναλική συνέντευξη έδωσε και  όλοι ακούσαμε τι είπε. Στις εκλογές που έρχονται η ψήφος σας θα είναι κομματική ότι και να νομίζετε. 


     Στις εκλογές της Κυριακής όλος ο κόσμος πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην κάλπη. Εάν την Κυριακή υπάρξει μεγάλο ποσοστό αποχής αυτό θα είναι το κυρίαρχο θέμα σε όλα τα κανάλια και όχι το ποιο κόμμα πήρε τους περισσότερους δήμους. Θα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως στις επόμενες βουλευτικές εκλογές μέσα στην κάλπη θα υπάρχουν μόνο τα ψηφοδέλτια των κομματόσκυλων.

3 σχόλια:

  1. Για να είμαστε όμως και ρεαλιστές: και με 30% αποχή, αυτοί πάλι θα βγουν, με ποσοστά 30-40% και θα είναι νόμιμοι.. Οπότε δεν πετυχαίνουμε τίποτα.. Μήπως όμως αν ψηφίζαμε μικρά κόμματα θα πετυχαίναμε περισσότερα; Σκέψου το βράδυ των εκλογών ποσοστά 25, 20, 15% στα μεγάλα κόμματα.. Τότε πετυχαίνεις κάτι, ΝΟΜΙΖΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο.Αν στις εκλογες το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε ας πούμε 30% χωρίς αποχή και η ΝΔ καπου εκεί γύρω θα ήταν αποτυχία για αυτούς.Αλλά δυστυχώς εγώ δε μπορώ να ψηφίσω ούτε τον Τσίπρα ο οποίος είναι σε ένα διαλυμένο κόμμα με ότι αυτό το κόμμα πρεσβεύει, ουτε τον καρατζαφέρη ο οποίος είναι απλά ένα κόμμα ευκαιριακό που προσκολάται κάθε φορά στο μεγάλο κόμμα που τον συμφέρει, ούτε Παπαρήγα με ένα ΚΚΕ που είναι τριάντα χρόνια πίσω και θεωρούν αγώνα το να κολάνε αφίσες στις κολώνες, ούτε οικολόγους που μόνο οικολόγοι δεν είναι απλά ανέβηκαν στο άρμα της οικολογίας χάρην ψηφοθηρίας. Τα άλλα κόμματα φυσικά και δεν θεωρώ καν άξιο λόγου να τα αναφέρω. Συμφωνώ όμως μαζί σου και η σκέψη σου είναι ορθότατη.Κρίμα όμως να μην υπάρχει μια αξιόλογη εναλακτική λύση. Τουλάχιστον για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eπομένως θεωρείς σημαντική την ψήφο σου για να την χαρίσεις στους μικρούς της Βουλής.. Τους μικρούς εκτός Βουλής όμως;

    Και αφού έχεις την δύναμη και "πουλάς" τόσο εύκολα το δικαίωμά σου, γιατί σου είναι δύσκολο να την δώσεις στους Κυνηγούς για παράδειγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή