Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ένας μεγάλος ηγέτης

    Όταν ήταν μικρός ο Γιωργάκης είχε μπαμπά πρωθυπουργό και μαμά με ισχυρές γνωριμίες στο Αμέρικα. Οι γονείς του ήταν χωρισμένοι και του κάνανε όλα τα χατίρια. Όσο μπορούσαν όμως γιατί είχαν και πολλές οικονομικές δυσκολίες. Γι' αυτό λοιπόν ο Γιωργάκης αναγκάστηκε, κατά τη διάρκεια των σπουδών ...

του σε πανάκριβα και κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, να δουλεύει ταυτόχρονα ως κηπουρός, εργάτης και μπέιμπι-σίτερ όπως έχει εξομολογηθεί σε ομιλία του, υπομένοντας ταυτόχρονα τις ρατσιστικές επιθέσεις εις βάρος του από ρατσιστές που τον αποκάλεσαν και μαυροκέφαλο σα δε ντρέπονται.


         Έλληνας του ξεριζωμού και της ξενιτιάς λοιπόν ο Γιωργάκης έτρεφε πάντα μεγάλη αγάπη για την πατρίδα του και όνειρο του ήταν να γυρίσει μια μέρα σ' αυτήν. Λίγο όμως το εργασιακό, λίγο η σταθερή δουλειά ως κηπουρός που είχε στο εξωτερικό τον απέτρεπαν. Ώσπου μια μέρα ο πατέρας του τον ενημέρωσε πως μετά από αγώνες του βρήκε δουλειά και μάλιστα ως βουλευτή. Ο Γιωργάκης χάρηκε τόσο πολύ που τα μάζεψε και γρήγορα επέστρεψε στην πολυαγαπημένη του πατρίδα.



        Η άνοδός του στην επιχείρηση του μπαμπά του ήταν γρήγορη αφού αμέσως μετά έγινε Υπουργός Εξωτερικών ώστε να κάνει και ταξιδάκια ,για να βλέπει τους παλιούς συναδέλφους του κηπουρούς, και Υπουργός Παιδείας. Όταν ο μπαμπάς του πέθανε έγινε Πρόεδρος της οικογενειακής επιχείρησης, του ΠΑΣΟΚ. Η μαμά του χάρηκε τόσο πολύ που τον έκανε Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και όλοι χαιρήκανε όταν με την ισχυρή του προσωπικότητα κατάφερε και εκτόπισε τον ύπουλο και υποχθόνιο  εχθρό του Βενιζέλο. Στη συνέχεια κατάφερε να ρίξει τον ανταγωνισμό δηλαδή τη Ν.Δ. και να φέρει πάλι το καθεστώς ΠΑΣΟΚ στη χώρα. Έγινε ο ίδιος Πρωθυπουργός, όπως ο μπαμπάς του, και πήρε και πάλι το μονοπώλιο στα χέρια του κλείνοντας τεράστιας σημασίας συμφωνίες για τη χώρα με παγκόσμιες επιχειρήσεις, Δ.Ν.Τ. και άλλες.


     Πλέον είναι τόσο ισχυρός που μπορεί και λέει κατάμουτρα στους Ευρωπαίους ότι είμαστε διεφθαρμένοι γιατί έτσι μας αρέσει, μπορεί και βγαίνει με τη μία σε όλα τα κανάλια και δίνει διακαναλικές συνεντεύξεις, μπορεί και τρέχει ακούραστα σε Μαραθώνιους του Δήμου Αθηναίων, φοράει τα πιο καλά μανικετόκουμπα, έχει λεφτά για τη χώρα, μπορεί και φορολογεί τα σουβλάκια κατά το δοκούν, μπορεί και δηλώνει ότι ο λαός είναι κυρίαρχος, κάνει κανό, έχει καταφέρει να κάνει τον Ελληνικό λαό να πιστεύει ότι η φορολογία είναι αλληλεγγύη, έχει καταφέρει να τον πλησιάζουν άνθρωποι του μόχθου και να δηλώνουν μπροστά του ότι Πρόεδρε για την Ελλάδα και το μισθό μου να χαρίσω. Είναι δε τόσο ισχυρός που μπορεί με κρατικά λεφτά να βουλώνει στόματα μεγαλοδημοσιογράφων ταΐζοντας ασταμάτητα τα κανάλια τους. 


     Βέβαια όλοι οι ισχυροί έχουν εχθρούς σε άλλα κόμματα και στη μάζα του λαού που βγαίνουν και διαδηλώνουν ξεδιάντροπα ότι πεινάνε αλλά δεν τον πτοεί κανείς καθώς έχει ήσυχη τη συνείδησή του αφού κάνει το πατριωτικό του καθήκον χωρίς να υπολογίζει την επιχείρηση του (ΠΑΣΟΚ) και την καριέρα του. 

  Τελευταία του μεγάλη κίνηση, με την οποία κατάφερε και παρέλυσε τους εχθρούς του από το φόβο, είναι η δήλωση του ότι θα κάνει εκλογές, καθώς η εκλογές είναι το μεγάλο του απωθημένο από μικρός αφού πάντα εκλέγονταν μόνο με το όνομα. Μετά από αυτήν του την κίνηση η οποία καταχειροκροτήθηκε από όλο τον κόσμο οι εχθροί του μπήκαν πίσω στις τρύπες τους.


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου