Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Τους φτύνουν και νομίζουν ότι βρέχει.

     Ίσως είναι άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία της Ελλάδας. Είναι η μοναδική εκλογική αναμέτρηση στην οποία όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων βγαίνουν και δηλώνουν ευχαριστημένοι! Αφού οι πολιτικοί αυτής της χώρας έχουν καταφέρει τόσα και τόσα δε θα κατάφερναν αυτό; Ε ναι λοιπόν! Η μοναδική εκλογική αναμέτρηση όλων των εποχών που δεν έχασε κανένας κυρίες και κύριοι. Όλοι κέρδισαν!..



  Πάμε όμως στην πραγματικότητα.Το ΠΑΣΟΚ έλαβε 34,6%, η Ν.Δ. 32,6%, το ΚΚΕ 10,9%, ο ΣΥΝ 4,5% και ο ΛΑ.Ο.Σ. 4,1%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτά τα ποσοστά είναι ψεύτικα καθώς δεν προσμετράται η αποχή. Στις κάλπες προσήλθε το 60% του εκλογικού σώματος. Είχαμε δηλαδή αποχή που έφτασε στο 40%. Άρα όλα τα ποσοστά που αναφέραμε πρέπει να μειωθούν κατά 40% ώστε να ανταποκρίνονται στην πραγματική εικόνα των ψήφων. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ έλαβε γύρω στο 19%, η Ν.Δ. 18% και πάει λέγοντας. Για πιο έγκυρη εικόνα αναφέρω ότι από τους 9.800.000 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 5.900.000 από τους οποίους οι 550.000 έριξαν λευκό ή άκυρο. Τα νούμερα είναι στρογγυλοποιημένα.


     Ο μεγάλος αποτυχημένος αυτών των εκλογών, ο Παπανδρέου, βγαίνει και δηλώνει ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και ότι ο λαός ανανέωσε την εντολή για αλλαγές!!! Αν είναι δυνατόν να λέει αυτά τα πράγματα τη στιγμή που πήρε σχεδόν δύο εκατομμύρια ψήφους ΜΟΝΟΝ!!! Στις εθνικές το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 3.100.000 ψήφους. Πως μπορεί ο Παπανδρέου να δηλώνει ευχαριστημένος με 1.100.000 ψήφους  λιγότερους και να μιλάει για ανανέωση της εντολής από το λαό δε καταλαβαίνω.


  Ο άλλος μεγάλος αποτυχημένος των εκλογών, ο Σαμαράς, δηλώνει με περηφάνια ότι είναι ευχαριστημένοι γιατί μείωσαν τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ από δέκα μονάδες σε δύο. Πως θεωρεί ο Σαμαράς ότι κατάφερε και μείωσε τη διαφορά όταν η Ν.Δ. είχε μείωση 500.000  στους ψήφους που έλαβε. Πως είναι ευχαριστημένος και πιστεύει ότι το κόμμα του κατάφερε και μείωσε τη διαφορά ενώ έχει πτώση του ποσοστού και η διαφορά μειώθηκε μόνο επειδή το ΠΑΣΟΚ είχε μεγαλύτερη πτώση από ότι η Ν.Δ. ούτε αυτό το καταλαβαίνω. Γι' αυτό και πιστεύω ότι για μία φορά κατάφερε ο Σαμαράς και πέρασε τον Παπανδρέου όσον αφορά τη γελοιότητα των δηλώσεων γενικότερα.


    Στο Κ.Κ.Ε. είναι οι μόνοι που μπορούν να δηλώνουν ευχαριστημένοι καθώς έλαβαν περισσότερους ψήφους από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Μετά από τόσα χρόνια στασιμότητας, μετά από τόσα χρόνια που ο κόσμος απαξιώνει τα δύο μεγάλα κόμματα επιτέλους μπόρεσαν να πάρουν ένα μικρό ποσοστό από τους δυσαρεστημένους με το μέρος τους αν και θεωρώ πως είναι πρόσκαιρο.


     Ο ΛΑ.Ο.Σ. αν και πολλοί περιμένανε να τα πάει καλύτερα είχε και αυτός μείωση άσχετα με το τι δηλώνει ο Καρατζαφέρης πως στηρίζανε τη Ν.Δ. και άλλα τέτοια μαγειρέματα. Δε πουλάει πλέον καθώς μπήκε στη Βουλή με τη σημαία του πατριωτισμού και έχει καταντήσει ένα ευκαιριακό κόμμα που προσκολλάται ανάλογα με το τι το βολεύει σε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.


      Ο ΣΥΝ δε με εξέπληξε καθόλου με τη μείωση που είχε καθώς σε κάθε εκλογική αναμέτρηση πάει όλο και πιο χαμηλά δείχνοντας έτσι ότι πάει για διάλυση από τότε που ανέλαβε ο Τσίπρας. Όποιος ήθελε από το κόμμα του ΣΥΝ κατέβαινε υποψήφιος από μόνος του χωρίς να ρωτάει κανένα. Παρόλα αυτά ο Τσίπρας δήλωνε ότι διατηρούμε τις δυνάμεις μας από τις προηγούμενες εκλογές και ότι σπάμε το δικομματισμό! Το μόνο που σπάει είναι το κόμμα σου και μάλιστα σε πολλά κομμάτια.


   Νομίζετε ότι δε τα γνωρίζουν όλα τα παραπάνω; Βέβαια και τα γνωρίζουν αλλά τι να πουν; Ότι είναι αποτυχημένοι; Όχι βέβαια. Προτιμούν για άλλη μια φορά να παραμυθιάσουν τους εαυτούς τους με την προτροπή βέβαια των αυλοκολάκων τους. Για άλλη μία φορά δεν έχουν το θάρρος να πούνε στον Ελληνικό λαό την αλήθεια και προτιμούν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. 

Καληνύχτα Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου