Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τα κάνω όλα (μπουρδέλο) και συμφέρω!

Ο Γιώργος έχει γαντζωθεί για τα καλά στην εξουσία και δε λέει να πέσει με τίποτα. Ξεπέρασε με επιτυχία τον σκόπελο Βενιζέλο (δύο φορές), μας έβαλε στο Δ.Ν.Τ. χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, πέρασε το περίφημο Μνημόνιο με απειλές βουλευτών για παραιτήσεις, πέρασε το μεσοπρόθεσμο με χίλια ζόρια, με παραιτήσεις και ανταρσίες, βγήκε αλώβητος...
από τις Νομαρχιακές εκλογές και ψήφους εμπιστοσύνης στη Βουλή, πρόσφατα πέρασε το πολυνομοσχέδιο οριακά με νέες παραιτήσεις και φυσικά προσωπικές επιθέσεις δικών του ανθρώπων εις βάρος του. Έχω βαρεθεί να διαβάζω άρθρα σχετικά με την επικείμενη πτώση του, ότι θα τον ρίξουν, ότι θα παραιτηθεί, για κύκνειο άσμα και πόσα άλλα. Κάθε φορά όμως ο Γιώργος επανέρχεται δριμύτερος με διάγγελμα συνήθως προς τον Ελληνικό λαό και χαμόγελο ικανοποίησης μέχρι τα πεταχτά αυτιά του! Σχεδόν τον θαυμάζω! Η αλήθεια είναι όμως ότι έχει καταστήσει τον εαυτό του εντελώς αναξιόπιστο και το μόνο που καταφέρνει να βγάζει προς τα έξω είναι μια εικόνα ενός ερασιτέχνη πολιτικού.

        Τις τελευταίες δυο μέρες όμως μέσα σε αυτό το θέατρο του παραλόγου που ζούμε γίνονται πράγματα εντελώς αλλοπρόσαλλα! Παραβλέπω τις παλαιότερες δηλώσεις του Παπανδρέου σχετικά με την αναδιάρθρωση - για όσους δε θυμούνται ο Παπανδρέου δήλωνε, άλλοτε πως μια αναδιάρθρωση θα ήταν καταστροφική για τα ταμεία, και άλλοτε πως αν γινόταν αναδιάρθρωση, τότε το λογικό ήταν να γίνει στην αρχή της κρίσης και όχι στη μέση καθώς τίποτα δε θα πρόσφερε - και μπαίνω κατευθείαν στην ουσία. Πριν λίγες μέρες έγινε τελικά αυτή η περίφημη αναδιάρθρωση του χρέους με ολονύχτιες και σκληρές και κρίσιμες και μπλα μπλα μπλα διαπραγματεύσεις, τουτέστιν 50% κούρεμα. Δε θα υπεισέλθω στα του κουρέματος καθώς ειδικός δεν είμαι απλά πληροφοριακά να γνωρίζετε, δε σημαίνει ότι από σήμερα χρωστάμε τα μισά ούτε απαραίτητα ότι το κούρεμα είναι καλό για τη χώρα. Από τα 360 δίς που χρωστάμε προς κούρεμα είναι διαθέσιμα μόνο τα 180 δις (τα άλλα δε κουρεύονται λόγω συμβάσεων, ομόλογα ταμείων, χρέη προς Δ.Ν.Τ. και χίλια άλλα). Από αυτά τα 180 δις δε σημαίνει ότι ντε και καλά γίνονται 90 δις, λόγω κάποιων ασφαλίστρων που πρέπει να καταβληθούν και για άλλους λόγους. Επίσης το ότι αποφασίστηκε δε σημαίνει ότι κουρεύτηκε κιόλας. Θα πρέπει να βρεθούν οι τράπεζες και οι λοιποί δανειστές οι οποίοι θα συμφωνήσουν στο κούρεμα των χρημάτων τους. Όλα αυτά κανείς δε γνωρίζει τι αντίκτυπο θα έχουν στην αξιοπιστία της χώρας, στην καθημερινότητα των πολιτών και στα μελλοντικά δάνεια που θα ζητήσουμε. Τέλος πάντων θέλει πολύ διάβασμα και γνώσεις για να μπορέσει κάποιος να κατανοήσει τα του θέματος. Δύσκολη η οικονομία. 

     Στο θέμα μας. Τουτέστιν λοιπόν, λέγαμε, 50% κούρεμα. Η Ελληνική αποστολή επέστρεψε στην Αθήνα μετά βαϊων και κλάδων, οι γνωστοί άγνωστοι βγήκαν στα παράθυρα και βλογούσαν τα γένια τους καμαρώνοντας για την επιτυχία και ο Παπανδρέου έβγαλε διάγγελμα από τη χαρά του. Εμείς το δεχτήκαμε όπως τόσα και τόσα και η ζωή συνεχίστηκε. Ώσπου....Ώσπου βγαίνει χτες ο Γιώργος και λέει δημοψήφισμα!!!!!! Άμα θέλει λέει ο λαός το κούρεμα!!!!!!!!!!!!! Ντουουουουουβ!!!!!!!! Έσκασε. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, λαός και κολωνάκι έμειναν με τα στόματα ανοιχτά. Συγνώμη ρε παιδιά. Εσύ δεν πάλευες ντε και καλά για το κούρεμα με όλες αυτές τις ολονύχτιες και κρίσιμες διαπραγματεύσεις που είπαμε πριν; Δεν ήρθες πίσω θριαμβευτής με διάγγελμα που έκανες και γαμώ τις συμφωνίες;;; Τι δημοψήφισμα μας λες τώρα;;;;; Αφού εσείς οι ίδιοι λέγατε ότι αυτή η συμφωνία είναι ότι καλύτερο για τη χώρα. Άρα το δημοψήφισμα δεν έχει καμία λογική. Και τι περιμένεις να ψηφίσει ο κόσμος δηλαδή τώρα;;;;;

    Μέσα σε όλο αυτό τον αχταρμά με παρελάσεις που εξιλήχθηκαν σε θρίλερ, με νέες παραιτήσεις βουλευτών (Αποστολάκη), με επιστολές που κάνουν λόγω για επικείμενες παραιτήσεις (Καϊλή), με πολιτικούς αρχηγούς να ζητούν καθαρά την παραίτηση του Παπούλια, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ να διαφοροποιούνται από το δημοψήφισμα και απειλές από την αντιπολίτευση για μαζικές παραιτήσεις βουλευτών της ώστε να προκληθούν εκλογές ο Γιώργος ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και ήρθε και έδεσε!!!!! Βέβαια οι παρενέργειες αυτής της ιδέας του Γιώργου δε σταματούν εδώ. Από το πρωί έχουμε ντόμινο πτώσεων στα χρηματιστήρια μέχρι και στις Η.Π.Α.!!!!! Δηλαδή αφού ο Παπανδρέου με την ανικανότητα του, τον ερασιτεχνισμό του, τις εξαρτήσεις του, τις εντολές που είχε και τα τραγικά λάθη του κατέστρεψε την Ελλάδα τώρα βάλθηκε να καταστρέψει τον κόσμο όλο!!!!!!!!!!!! Μα πως του ήρθε!!!! Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, είναι ότι ενώ εκφωνούσε την ομιλία του στο βήμα και έβλεπε το πως τον κοιτούν οι βουλευτές του από κάτω, απελπίστηκε και είπε αυτή την κοτσάνα.

    Κλείνοντας λοιπόν το άρθρο και για να δικαιολογήσω τον τίτλο, διαπιστώνω πόσο μάγκας τελικά ίσως να είναι ο Γιώργος! παρόλο που έχει φέρει τη χώρα σε αυτό το σημείο, τα έχει κάνει όλα έτσι ώστε να φοβόμαστε για το τι θα γίνει αν πέσει η Κυβέρνησή του. Σχεδόν τον θεωρούμε απαραίτητο. Έχει τρομοκρατήσει τόσο πολύ τον κόσμο που ούτε δημοψήφισμα θέλουμε αλλά και εκλογές να κάνει θα βγει πάλι το ΠΑΣΟΚ.

  Βοήθειά μας!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου