Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Επίκαιρο όσο ποτέ......

Ο Κώστας Βάρναλης, το 1935 νομίζω, είχε γράψει το εξής :...
"Σ' όλο τον κόσμο οι λεγόμενοι σοσιαλιστές είναι οι επικίνδυνοι εχθροί του προλεταριάτου. Γιατί; Γιατί με το πρόσχημα των φίλων της μάζας, τη γελάνε και την υποτάσσουν μαλακά και γλυκά στα συμφέροντα της κεφαλαιοκρατίας." Εγώ θα σας πω μόνο το εξής : Ξαναδιαβάστε το και μετά δείτε ποιοι μας κυβερνούν και τί κάνουν ! Ανατριχιάσατε; Και εγώ! Στο χέρι μας να μην είμαστε "μάζα". 
 
Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεως: Επειδή στη φράση του ο Βάρναλης χρησιμοποιεί δυο τρεις λέξεις τις οποίες αρέσκονται να επαναλαμβάνουν οι Ηγέτες της Αριστεράς στις μέρες μας προς τέρψιν των αυτιών των οπαδών τους δε σημαίνει ότι επειδή χρησιμοποιώ αυτή τη φράση είμαι αριστερός. Μακριά από μας οι ταμπέλες και ειδικά τέτοιες ταμπέλες.

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατί βρε 'συ! Τι έχει ταμπέλα που δείχνει τη αριστερή οδό? Μήπως και αυτή έχει παρεξηγηθεί από τη μάζα? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ύστερα από τόσα χρόνια μπορώ να πω ότι δεν ανήκω πουθενά. Αν με ρώταγες ποια είναι η ιδεολογική μου θέση θα απαντήσω "πραγματιστής" γτ θεωρώ ότι δε μπορεί να έχουμε τόσα προβλήματα και εμείς να ασχολούμαστε με αριστερούς δεξιούς ή ό,τι άλλο.....Δεν έχουμε όλοι τα ίδια προβλήματα;; Δε ζούμε στον ίδιο κόσμο ;;;Αυτό είναι το βασικό. Διάβασε το αυτό::::::::<< ο πραγματισμός πρεσβεύει ότι πρέπει να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στο παρόν πλαίσιο που ζούμε και να δημιουργήσουμε την αντίληψή μας για τον κόσμο με βάση τις συγκεκριμένες πράξεις που κάνουμε και τους πραγματικούς σκοπούς που έχουμε.>>...και κάτι άλλο. Αν η Αριστερά ήταν όντως η παράταξη του λαού αυτή τη στιγμή δε θα είχε αυτά τα χάλια ούτε θα υπήρχε ένα ΚΚΕ μόνιμα στο 7% και ένας ΣΥΝ υπό διάλυση και με φόβο να βγει εκτός κοινοβουλίου. Ειδικά αυτήν την περίοδο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κάθε ένας υποστηρίζει ό,τι ιδεολογία θέλει! Και ακόμη το ότι δεν θέλεις να βάλεις ταμπέλες, είναι ένα γεγονός ανέφικτο! Διότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός άρα εκ φύσεως υπάρχει η διάκριση! Άρα και η ταμπέλα...!
    Ποιος σου είπε ότι αυτά τα 2 κόμματα εκφράζουν την πραγματική αριστερή ιδεολογία για να τα ψηφίσει ο κόσμος? και εν κατακλείδι η αριστερή ιδεολογία για να εκφραστεί δεν ορίζεται σε κόμμα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή