Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Και Άγιος ο Θεός...

Να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα. Πρώτον η πίστη του καθενός άρα και η δική μου είναι προσωπική υπόθεση. Το άρθρο δε το γράφω με σκοπό εναντίωσης στη Χριστιανική Θρησκεία (είμαι θαμαστής και λάτρης του Ιησού...) απλά θα αναφέρω κάποια πράγματα που αφορούν τον Κλήρο τα οποία και αλήθεια είναι και όλοι τα βλέπουμε. Δεύτερον. Καμία μα καμία απολύτως σχέση δεν έχει πλέον η θρησκεία με την Εκκλησία....



    Όπως όλοι βλέπουμε η Εκκλησία της Ελλάδος είναι μια εταιρία με δημόσιους υπαλλήλους, τους παπάδες, και απλά μπορούμε να πούμε ότι έχει αναλάβει το θρησκευτικό κομμάτι στο οποίο για μένα, έχει αποτύχει παταγωδώς. Αν κάνεις μια βόλτα από τις Μητροπόλεις της Ελλάδας θα φανεί εξάλλου. Οι Μητροπολίτες είναι σαν τοπικοί πλούσιοι άρχοντες με ανέσεις και υποτακτικούς, οδηγούς και μερσεντές. Ένα άμφιό τους μπορεί να κοστίζει όσο ένα ακριβό κουστούμι φίρμας. Πετραχείλια, σταυροί, δαχτυλίδια, μπαστούνια, συγκαταλέγονται όλα στο πακέτο και κοστίζουν μια περιουσία. Εύκολα μπορεί κανείς να το εξακριβώσει. Προσωπικά οι κύριοι με αηδιάζουν. Ανατρέχοντας στις Γραφές βλέπει κανείς ότι ο Ιησούς στα χρόνια του έζησε φτωχικά, διδάσκοντας την αγάπη στα χωράφια. Τί από τα δύο θεωρείτε ότι πράτετε καλύτερα; Το φτωχικά; Σίγουρα όχι!!!! Τη διδασκαλία της αγάπης;;; Και πάλι όχι αφού η σύγχρονη τουλάχιστον ιστορία σας αποδεικνύει ότι δεν προλαβαίνετε. Σας έχουν αποροφήσει τα σκάνδαλα (ροζ ή πράσινα στο χρώμα του χρήματος),και οι προσωπικές σας φιλοδοξίες και ματαιοδοξίες. Γιατί το ΣΔΟΕ και ορκωτοί λογιστές δεν ελέγχουν για μία φορα τα οικονομικά της Εκκλησίας;;;;;;;;;;;; Γιατί δε δημοσιεύονται σε γενικότερο επίπεδο τα οικονομικά της Εκκλησίας;;; Δεν είναι χρήματα φορολογουμένων αυτά;;; Γιατί η Εκκλησία να έχει τόση μεγάλη περιουσία;;; Δε συνεχίζω με άλλες ερωτήσεις. Ακόμη και από το παγκάρι του τελευταίου Ιερού Ναού του πιο απομακρυσμένου χωριού η εκεί Μητρόπολη απαιτεί και παίρνει μερίδιο να το ξέρετε!


   Τελευταία έχει προκύψει ένα θέμα με την  κάρτα του πολίτη. Αμέσως οι αρχιπαπάδες κάλεσαν το λαό σε αντίσταση του 666 και άλλα τέτοια. Δε μας παρατάτε λέω εγώ; Τα τελευταία δύο χρόνια οι πολίτες δέχονται μια οικονομική επίθεση που τους έχει εξουθενώσει και εσείς πέρα βρέχει και τώρα σας πέιραξε η κάρτα;;; Που ήσασταν κύριοι όλο αυτόν τον καιρό να στηρίξετε έμπρακτα τον κόσμο; Έπρεπε να έχετε πουλήσει τα πανάκριβα άμφιά σας και να δώσετε τα λεφτά σε κανένα ορφανό! 


    Πολύ λίγοι είναι πλεόν οι γραφικοί οι οποίοι σας στηρίζουν να το θυμάστε. Όσο σας μένει ακόμη μπορείτε να απολαυσετε τα προνόμιά σας, που μόνοι σας δώσατε στους εαυτούς σας με την ανοχή άννοων τους οποίους κρατάτε δέμσιους με το φόβο της θείας δίκης. Να ξέρετε όμως πως μάλλον θα είστε και οι πρώτοι που θα καείτε.

    Αφιερωμένο στους ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ


                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου