Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Προϋπολογισμός

    Εντάξει ψηφίστηκε και ο προϋπολογισμός του 2011. Βέβαια εντελώς έξω θα πέσει αλλά από τη Βουλή πέρασε. Ο Παπανδρέου κατάφερε με την υπερβολική φορολογία να πετύχει μείωση στα έσοδα του κράτους το 2010 (γελάγαμε όλο το καλοκαίρι με το περίτρανο επίτευγμα) οπότε με την νέα αύξηση της φορολογίας και την τεράστια μείωση στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για το 2011 φανταστείτε τι έχει να γίνει....
Βέβαια όταν ο Παπανδρέου πήρε φέτος το βραβείο Quadriga από τη Γερμανία για την κοινωνική προσφορά (;;;;;;;;;;;;;;;;;;;) στη χώρα ξέχασαν να του δώσου το βραβείο "" αύξησα τη φορολογία και μείωσα τα κέρδη"". Τέλος πάντων.

    Εμένα αυτό που με ζόρισε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ήταν το ότι όλοι οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις ομιλίες τους άσκησαν κρητική και φαινόταν να είναι αρκετά δυσαρεστημένοι με την Κυβέρνησή τους αλλά όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας κάναν αυτό που επιτάσσει το εγχειρίδιο του καλού Βουλευτή. Ψήφισαν αυτό που είπε ο Πρόεδρος. Το μυαλό όλων πάει σε χαρακτηρισμό που παραπέμπει σε οικόσιτο πτηνό. 

    Ο δε Παπανδρέου έκανε αυτό στο οποίο μας έχει συνηθίσει. Μίλησε σαν να είναι αγωνιστής και σαν να θυσιάζεται για το έθνος. Τον άκουγες και μάτωνες. Τι να πω. Μια μέρα θα μαζέψω σημεία ομιλιών του και θα τα εκθέσω. Έδωσε συγχαρητήρια στους Βουλευτές του γιατί λέει γράφουν ιστορία (;;;;;;;;;;;). Αυτό βέβαια ψέματα δεν είναι απλά εγώ το ερμηνεύω ανάποδα από ότι ο Παπανδρέου. 

   Οπότε το συμπέρασμα είναι γιατί ρε παιδιά τις κάνετε τις ομιλίες στη Βουλή; Τι τον συζητάτε πέντε μέρες ολάκερες αυτόν τον έρμο τον προϋπολογισμό; Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ έχει 156 έδρες δε χρειάζεται καν να γίνει ψηφοφορία. Τζάμπα φασαρία. 

Καλά Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου